Despre cursuri

 

Contact: info@euromusicacademy.com • Fondată în 2003, Academia Europeană de Muzică (AEM) are ca scop îmbogăţirea cunoştinţelor muzicale şi stimularea capacităţii interpretative a tinerilor artişti.

 • Cu sprijinul autorităţilor locale, AEM organizează în orasul Corbigny - Franta, în a doua jumătate a lunii iulie a fiecărui an, un seminar internaţional de perfecţionare instrumentala, pentru toate nivelurile.
 • La acest seminar îşi dau concursul profesori şi muzicieni profesionişti de reputaţie internaţională.

  De la creaţia sa, mai întâi în oraşul Le Lude în Franţa şi apoi la Sinaia, peste 300 de tineri muzicieni din Belgia, Franţa, Olanda, Statele Unite, China, Irlanda, etc. au beneficiat deja de acest seminar.

  Activităţile din 2019 vor urmări scopul pedagogic al Academiei Europene de Muzica, pe trei axe principale:

  • Cursurile individuale vor permite dezvoltarea tehnica şi interpretativa a tinerilor muzicieni de o manieră personalizată, fiecare instrumentist avansând în propriul său ritm.

  • Asistarea la pregătirea concertelor date de către profesori este un alt aspect foarte important al seminarului, ajutând studenţii sa descopere diverse aspecte ale vieţii muzicale profesionale.

  • La sfârşitul perioadei, stagiarii vor fi invitaţi la rândul lor sa cânte în public. Concertele elevilor, vor permite concretizarea eforturilor de a-şi dovedi măiestria.

  În plus, a participa într-un seminar internaţional, cu studenţi şi profesori veniţi din ţări şi orizonturi diferite, constituie ocazia perfecta de a cunoaşte diferite metode de predare şi de învăţare a muzicii şi de asemenea un mod plăcut de a cunoaşte şi a interacţiona cu colegi muzicieni din reţeaua internaţională.